Ruhumda çiçekler açtı - Neslihan Üstündağ



Sayın Mehmet Zaman Saçlıoğlu.

Kalbinize, zihninize sağlık, çok teşekkür ediyorum, sağlık ve mutluluk hep sizinle olsun.
Öyküleriniz, yapıtlarınız tüm dünyaya yayılsın diliyorum.

Yıllar önce Ayvalık’a gelmişti Türkan Saylan, çocuklarımı alıp gittim, tanısınlar diye.
O’na lâyık olabilmek için Çağdaş Yaşam’da çalışıyorum, dediği gibi her Türk kadınının Cumhuriyet’e borcu var.
Umudumuz, O eşsiz örnek Cumhuriyet Kadını Türkan Saylan’ın yılmadan yaptığı mücadele. Başardı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz.
Sayın Mehmet Zaman Saçlıoğlu,


“İnsanüstü bir çalışma temposuyla yıllardır halk sağlığı için eğitim için çağdaşlaşma için kadın ve insan hakları için demokrasi için ülkesinin ve insanlığın aydınlık geleceği için didinen bir eylemci bir Cumhuriyet kadını ve daha bir çok erdem...
Bu kitapta belki de uzaktan tanıyıp merak ettiğiniz Türkan Saylan’ın özel yaşamını mutluluklarını düşlerini umutlarını düşüncelerini bulacaksınız neredeyse 70 yıllık bir yaşam öyküsü ile gözünüz ışıyıp içiniz ısınacak güneşi doğuranın aslında umut olduğunu göreceksiniz.”
Siz de böylesine önemli bir kitabı hazırlamakla O’nu daha çok unutulmaz yaptınız. Söyleşiler, fotoğraflar, yaşamı ve yaptıklarıyla ilgili 546 sayfalık bir hazine yazmışsınız.
Hepimiz ve en önemlisi Kardelenler size de hep minnet duyacaklar...
İnandığımız, sizin de söylediğiniz gibi
“Bir gün mutlaka her günden güzel olacak”...
“ Rüzgâr her zaman iyilikler getirsin”
Getirecek elbette, sizin gibi yaşam savunucusu, gören, yazan, paylaşan oldukça, çoğaldıkça...
Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nu geçen günlerde davet ettiğimiz Bakırköy kitap klübümüzde tanıdım ne yazık ki.
Öykü yazanlardan en sevdiklerim Sait Faik Abasıyanık ve Anton Çehov gibi öyküleri beni vurdu doğrusu. Yazmanın öyküler aracılığıyla kendimi tanıdığım için tek bunun için değerli.” demiş.
Yazması biz okuyucular için de çok değerli.
yazıları kalbinin aklınının akıcığıyla etkiliyor, sorgulatıyor ve bilmek anlamaktan dolayı mutlu ediyor.
Üstelik bizim de yaşadığımız bir çok sosyal sorunlarla ilgili yazması çok daha anlamlı, unutulmaması, öğrenilmesi, ders alınması adına.
öykülerinde, gezi olayları, Kars’taki yıkılan heykel derin devlet günümüzdeki yanlışlıklar, yozlaşmalar hukuksuz acı veren olayları ele alması çok önemli .
Yazarlar perspektif bakış açısı ve duyarlılıklarıyla yazdıkları zaman daha çok bilgileniyor kendi görüşlerimizle uyumlandığımızda mutlu oluyoruz. Çoğu kez yasak diye korkan ya da ilgisiz insanlarla konuşamadığımız için en çok da.
Yazarların bir çoğu bunu yaptıkları takdirde toplumun bakış açısını değiştireceklerine toplumun hafızasını kaybetmeyeceğine nanıyorum.
Özellikle Beş Ada Büyük Göz öyküsünde anlatılan bakmak, güzel görmek, birlikte görmek nasıl da çarpıcı anlatılmış.
“Binlerce göz daha bakış keskinleşir hareketlenir.”
Bugünkü yöneticilerin hırslı ve narsist olmalarını masal kahramanlarını, öykülerin felsefesini anlayarak okumadıklarını , bir de başlarının yeterince okşanmamış olmasını
yazmış, katılmamak mümkün değil.

Yorumlar